Мед Атлант

Новий тариф на доставку газу збитковий, – “Івано-Франківськгаз”

НКРЕКП затвердила для АТ “Івано-Франківськгаз” проєкт нового тарифу на послуги розподілу природного газу, який в 3,4 рази менший економічно обгрунтованого. Таке рішення держрегулятора призведе до того, що в 2020 році збитки газовиків складуть 411,0 млн грн.

Про це інформує пресслужба АТ “Івано-Франківськгаз”. НКРЕКП встановила для АТ «Івано-Франківськгаз» тариф на послуги розподілу природного газу на рівні 1,224 грн за 1 куб.м (з урахуванням ПДВ), в той час як фактично необхідний тариф розрахований у розмірі 4,128 грн за 1 куб.м з урахуванням ПДВ.

 АТ «Івано-Франківськгаз» наполягає на необхідності встановлення тарифу на послуги розподіл газу на рівні економічно обґрунтованого. Адже новий тариф не забезпечує належне фінансування робіт та матеріалів, необхідних для безпечного та стабільного газозабезпечення. Він приведе до того, що в 2020 році збитки АТ «Івано-Франківськгаз» складуть 411,0 млн грн., – кажуть газовики. 

Разом з тим, символічна зміна тарифу на доставку газу не дає можливості підняти зарплати працівникам АТ «Івано-Франківськгаз» хоча б до рівня, середнього для промисловості. Через це в компанії продовжиться відтік кадрів, який вже складає 8% на рік. 

Читайте також: Франківські газовики пояснили, на що підуть кошти нового тарифу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...