Мед Атлант

У Франківську інтернет-провайдер незаконно ретранслював українські телеканали

Сьогодні, 5 грудня, правоохоронці проводили обшуки у декількох офісах інтернет-провайдера, які розміщувалися у Івано-Франківську.

Щомісячний прибуток від протиправної діяльності складав більше мільйона гривень. Кількість зареєстрованих користувачів незаконного каналу трансляції телеканалів за попередніми оцінками налічував близько 15 тисяч, повідомляє Департамент кіберполіції України.

Клієнтська база місцевого провайдера охоплювала територію всієї області. Щомісячно послуги надання інтернет зв‘язку та ретрансляції телеканалів оцінювалися у 155 гривень з одного абонента.

Кіберполіція зі співробітниками СБУ встановила, що група осіб – представників місцевого Інтернет-провайдера – без укладення відповідного договору, надають своїм клієнтам доступ до перегляду центральних українських телеканалів. Тим самим, порушуючи авторські права цих каналів мовлення. Також в списку був ряд російських телеканалів, ретрансляцію яких на території України обмежено.

Декілька телеканалів з цього переліку використовували технологію кодування каналу надання інформації,тож для отримання можливості його ретрансляції, зловмисники втручалися в роботу системи. Таким чином щомісячний незаконний прибуток місцевої компанії оцінювався в більш як мільйон гривень.

Слідчі дії проводяться у межах раніше розпочатого кримінального провадження, кваліфікованого за ст. 176 та ст.361 КК України. Незаконну діяльність провайдера наразі припинено. Санкція передбачає до 6 років ув‘язнення.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...