Мед Атлант

Скільки коштуватиме відновлення водійських посвідчень онлайн

Після запуску нового онлайн-сервісу відновити посвідчення водія можна буде за 201 гривню. Скористатися послугою можна буде з комп’ютера або зі смартфона.

Щоб замовити чи відновити водійське посвідчення, потрібно буде зробити декілька кліків на будь-якому гаджеті, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров, пише пресслужба МВС.

Наприклад, ви втратили документи. Що потрібно зробити? Потрібно мати електронний засіб ідентифікації вас, як громадянина, який можна зіставити з інформацією в реєстрах,
– зазначив Гончаров.

Схема відновлення водійських посвідчень:

  • потрібно зайти в електронний кабінет водія, зазначати втрату посвідчення;
  • надати скановану копію медичної довідки про відсутність протипоказань для водіння;
  • обрати місце, де буде зручно забрати посвідчення водія;
  • сплатити 201 гривню.

Що таке електронний кабінет водія?

Це онлайн-сервіс, який надає всю актуальну інформацію про транспорт, а також можливість скористатися деякими послугами сервісних центрів МВС онлайн. Працює з грудня 2018 року.

Авторизуватись в ЕКВ можна за допомогою КЕП, BankID або MobileID. Користувачі кабінету можуть дізнатися інформацію про власні посвідчення водія та транспорт, перевірити історію штрафів та сплатити їх. Також в ЕКВ можна зареєструватися в електронній черзі на отримання послуг у сервісних центрах МВС, замовити безкоштовну чи платну послугу перевірки транспортного засобу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...