Мед Атлант

Франківські безхатьки розповіли про життя без даху над головою. ВІДЕО

Журналісти UA: Карпати поспілкувалися з двома франківськими безхатьками та з’ясували, як виживають ці люди.

Володимир Фащевський 16 років живе на вулиці. До цього працював на “Позитроні”. Протягом дня він на смітниках шукає пляшки та картонки, щоб здати і заробити на життя. Зараз із дружиною живе в закинутому будинку. Хоче, щоб влада допомогла з документами, бо свої втратив. Готовий заплатити за них з пенсії.

Роман Черниш вже два роки є бездомним. Тимчасово живе у будинку нічного перебування. 

“Тим, хто не знає, хто на вулицях, по підвалах, – краще бути тут (у Будинку нічного перебування), ніж на залізничному вокзалі. Там і міліція проганяє, і не переночуєш. Я теж там був”, – розповідає він про життя без даху над головою.

Та ділиться, як опинився без даху над головою:

Я жив на квартирі, працював на роботі. Потім зламав руку. Кілька місяців не платив за квартиру, бо був не в змозі. Потім мені сказали просто: “До побачення”.

Зараз у будинку нічного перебування 70 ліжок. Для бездомних тут є 30 ліжко-місць. Взимку працює пункт обігріву. Тут можна грітися вдень. П’яних у заклад не пускають. Для “питущих” безхатьків відкриють ще одне приміщення.

Бездомних тут щодня годують благодійними обідами. Двічі на тиждень волонтери роздають продукти.

Детальніше дивіться в сюжеті:

Як воно – бути безхатьком?

"Тим хто, не знає, хто на вулицях, по підвалах, – краще бути тут (у Будинку нічного перебування), ніж на залізничному вокзалі. Там і міліція проганяє, і не переночуєш. Я теж там був", – безхатько Роман Черниш про життя без даху над головою.#безхатьки #Прикарпаття

Опубліковано UA: Карпати Понеділок, 9 грудня 2019 р.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...