Мед Атлант

Куди піти в Івано-Франківську на Андрея

13 грудня грудня в Івано-Франківську відгуляють Андрея.

Про це сьогодні, 10 грудня, на щотижневій оперативній нараді у міського голови розповіла Надія Загурська, директорка департаменту культури.

Напередодні свята Андрея, 12 грудня, вечорниці відбудуться у ДМШ № 3, ДМШ №  1 та народному домі “Княгинин”.

З 13 по 19 грудня на Вічевому майдані о 15 годині відбудуться новорічні майстер-класи студентів Косівського інституту прикладного мистецтва (дерево, метал, шкіра, розпис по склі, виготовлення ляльки-мотанки).

13 грудня франківцям о 16 годині покажуть театралізоване дійство “Андріївські вечорниці”.

Урочисто відкриють головну новорічну красуню о 18 годині.

Новорічні ялинки відкриють у мікрорайонах міста.

14 грудня ялинку відкриють на Каскаді, 17 грудня – у сквері “Первоцвіт” на Пасічній, 20 грудня – на Галицькій – Північному Бульварі.

Батл-борщ – благодійно-дегустаційний захід відбудеться на палаці Потоцьких 13 грудня, розповів Володимир Гайдар. Борщ варитимуть шість команд. Зібрані кошти передадуть на лікування 10-річної Олі Ящишин з Калуша, в дитини діагностували гостру мелоїдну лейкемію.

Транслюватимуть події на ютюб-каналі.

14 грудня на Потоцьких завітає “Коляда в Карпатах”. У заході візьмуть участь колективи з п’яти країн.

Також на Вічевому майдані встановлять сани святого Миколая, де кожен охочий може зробити фото. У сквері Руської трійці школярі створять сад зимових скульптур.

Раніше МІСТО повідомляло про рекорд “2020 новорічно-різдвяних дитячих мрій”. Понад 2000 дітей мали разом засвітити ліхтарики та виконати пісню “Ой, хто Миколая любить”. Як повідомила Ольга Шендрик, заступниця директора департаменту освіти, пісню співатимуть лише гімназисти. Це буде рекорд з найбільшої кількості дітей з ліхтариками.

Нагадаємо, учора у Франківську урочисто відкрили новорічний ярмарок. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...