Мед Атлант

У Нацполіції назвали 5 підозрюваних у справі щодо вбивства Шеремета

У національній поліції назвали п’ятьох підозрюваних у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це заявив начальник кримінальної поліції Євген Коваль під час брифінгу щодо справи Шеремета, повідомляє Громадське.

Нам чітко вдалося виокремити тих осіб, які об’єктивно підозрюються нами у виконанні вбивства Павла Шеремета. Це Яна Дугарь, Юлія Кузьменко, Антоненко та подружжя Грищенків, — сказав Коваль.

Так, Яна Дугарь військова медсестра, Юлія Кузьменко наразі працює дитячим хірургом в Охматдиті та допомагала військовим під час війни на Донбасі, музикант Riffmaster і доброволець Андрій Антоненко та подружжя ветеранів війни на Донбасі Владислав та Інна Грищенки.

За даними слідства, Антоненко та Кузьменко закладали вибухівку під авто.

Увечері 12 грудня Аваков заявив про затримання фігурантів у справі Шеремета і анонсував брифінг. Кількома хвилинами раніше музикант Riffmaster Андрій Антоненко повідомив, що до нього прийшли з обшуками і підозрюють у вбивстві журналіста Шеремета.

Додамо, що Грищенки проходять підозрюваними у справі замаху на життя прикарпатського бізнесмена у Косові.

Довідково:

Восени 2019-го року в Івано-Франківську та Києві арештували подружжя ексвійськових — Владислава та Інну Грищенків з позивними «Буча» та «Пума». Їх підозрювали у замаху на вбивство чоловіка у Косові. Деякі українські ЗМІ написали, що подружжя Грищенків ймовірно фігурує у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016-го о 7:45 ранку внаслідок вибуху машини. Він їхав на ранковий ефір своєї програми.

Убивство Шеремета, розслідування якого високопосадовці публічно називали «справою честі», досі залишається нерозкритим. У Генпрокуратурі повідомили, що відпрацьовують 4 версії щодо вбивства Павла Шеремета.

З моменту вбивства слідство відмовлялося від оприлюднення суттєвої інформації стосовно ходу розслідування, для якого була створена спецгрупа із залученням ФБР.

Попри численні експертизи, допити понад 1000 осіб, вилучення відео з камер спостереження обсягом понад 150 терабайтів, протягом трьох років у справі про вбивство Шеремета не було жодного офіційного підозрюваного.

У МВС заявляли, що розслідування справи ускладнює російське громадянство Шеремета.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...