Мед Атлант

У Франківську відбулась дегустація равликів

У головному торговому центрі Пасічної «River Park» компанія “Franko Snail”, дочірня організація ферми “Наш равлик”, провела дегустацію цієї екзотичної справи.

Співзасновниці ферми, Алла Нагірна і Вікторія Козубаш, кажуть, що це їхня перша презентація у Пасічній:

Ми спеціалізуємось на вирощуванні середземноморського Helix aspersa Muller. Зараз ми презентуємо два види равликів: з томатами та зеленою петрушкою. Але розробляємо різні наповнення: будемо завдяки таким дегустаціям вивчати, які смакові вподобання є у нашому регіоні.

Скуштувати равликів завітали і дорослі, і малі. М’ясо равликів дієтичне, бо має лише 90 калорій на 100 грам і підходить для вегетаріанців. Вони рекомендовані вагітним і годуючим мамам.

Ідея розводити равликів з’явилася давно,- розповідає Алла Нагірна, – не вистачало тільки поштовху, але нещодавно ми з Вікторією пройшли курси успіху для жінок, і це допомогло відкинути всі бар’єри та рухатися вперед.

Відвідувачка Мар’яна Середюк вперше у житті куштувала равликів:

Швидше боялась наважитись, але сьогодні закрила очі і спробувала. Смак мені схожий на куряче м’ясо, а у поєднанні з соусами – це неймовірно смачно. Спробувала б ще не один раз.

Своїми враженнями також поділився сушист Фархад Качкан:

Я раніше куштував равликів, і мені більше до вподоби мариновані з розмарином. Ці равлики на смак схожі до морепродуктів.

 

Равлики можна буде придбати в магазині «Сирок та ковбаска» торгового центру «River Park»:

Ми підтримуємо місцевого виробника, і Ви у нас побачите багато продукції місцевих ферм і підприємств, – розповідає власник магазину Андрій Василишин, – у продажі в нас є сирі та готові равлики без соусу, щоб кожен зміг приготувати їх за власним смаком. А згодом будуть доступні подарункові набори з равликами та крафтовими сирами.

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...