Мед Атлант

Ц Ямниці відкрили клуб розмовної англійської

Починаючи з листопада цього року, у Ямниці розпочав діяльність і успішно функціонує клуб розмовної англійської для всіх охочих покращити свій рівень володіння іноземною мовою.

Заняття для слухачів проводить носій англійської мови жителька Сполучених Штатів Ребекка Данн, котра нещодавно прибула до Ямницького ліцею як вчитель-волонтер за програмою Корпусу Миру США. Ідея запросити волонтера до співпраці виникла ще наприкінці 2018 р. з ініціативи тогочасного начальника відділу проектів Ямницької ОТГ Ярослава Татарина, та була підтримана теперішнім керівником відділу Мар’яною Підгаєцькою. Навесні 2019 року було подано заявку щодо залучення волонтера з Корпусу Миру до викладання англійської мови як іноземної у Ямницькому ліцеї, яка в результаті увінчалася успіхом.

Відповідно до умов співпраці з ОТГ, протягом трьох семестрів (до травня 2021 р.) Ребекка Данн навчатиме дітей Ямницького ліцею та молодь громади іноземній мові, проводячи уроки та англійські дискусійні клуби (Speaking clubs). Також американка ділитиметься та перейматиме досвід щодо проектної діяльності, вивчатиме українську мову та допомагатиме у вивченні англійської усім, хто проявить таку ініціативу.

У Ямницькому ліцеї волонтер активно співпрацює з вчителями англійської мови стосовно вдосконалення освітнього процесу й педагогіки, застосовуючи сучасні засоби навчання, орієнтовані на учнів. Ці методи призводять до покращення результатів навчання, сприяють громадянській освіті та іншим навичкам, які допоможуть учням здобути успіх в майбутньому.

Такі заняття є безкоштовними і щотижня відбуваються у приміщенні Ямницького ліцею. Американська гостя намагається заохотити всіх вивчати англійську, бо найкращий спосіб опанувати іноземну мову – почати нею розмовляти. За словами Ребекки, знання англійської мови в багатьох учнів насправді на досить хорошому рівні. Інколи школярі знають мову краще, ніж вони думають, проте соромляться говорити з носієм мови, щоб не зробити помилок, а дехто не може подолати так званий мовний бар’єр.

Зустрічі молоді не схожі на традиційні шкільні уроки. Зазвичай, тут обговорюють цікаві теми, наприклад, “Життя в Америці”, “Свята”, “Кухні світу”, “Кіно” та інші. Якось навіть переглядали фільм англійською, смакуючи піцу у дружній атмосфері.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...