Мед Атлант

У Франківську провели свято Миколая для дітей з особливими можливостями

Сьогодні, 14 грудня, в катехитичному центрі архікатедрального собору Воскресіння Христового, що в Івано-Франківську на пл. А. Шептицького, відбулося свято Миколая для дітей із інклюзивної групи ГО «Об’єднані любов’ю».

Захід відбувся з благословення Митрополита Володимира Війтишина та на запрошення пароха собору митр. прот. Юрія Новіцького, повідомляють на сторінці Архієпархії УГКЦ.

Під час богослужіння присутні мали нагоду приступити до Таїнств Покаяння та Євхаристії. Окрім того із повчальним словом-проповіддю до них звернувся о. Іван.

За звичай, знаємо, що святий Миколай приходить до діток в ніч з 18 на 19 грудня. Однак сьогодні він уже готовий прийти до вас. Про що це свідчить? – Вочевидь про те, що ви – насправді особливі діти, а тому святий Миколай до вас хоче прийти швидше. Ваша особливість виражається в тому, що у вашому дитячому світі немає підступу та підлості, все у вас таке щире і справжнє. Навіть на маленький жест уваги і любові ви миттєво відповідаєте щирою дружбою і прив’язаністю, – зазначив проповідник.

За його словами сьогоднішнє свято покликане стати прикладом для кожного із присутніх, позаяк дивлячись на цих особливих дітей, ми покликані самі ставати кращими і бодай трохи добрішими. Навчитися від них не нарікати на кожну дрібничку і бути щасливими в тій ситуації, в якій ми знаходимося, працюючи, звичайно, над тим, щоб наш особистий світ та світ наших ближніх змінювався на краще.

Сьогоднішнє свято закликає наше суспільство навчитися спершу бачити у цих дітях просто дітей, а потім вже їхні особливі можливості чи потреби. Кожна тут присутня дитинка – це запрошення до кожного з нас дати відповідь Богу на його милосердя до нас, щоб ми були Його милосердними руками у відношенні до них. Адже саме ставлення до осіб з особливими потребами та людей похилого віку є тестовим показником людяності суспільства. В ці дні, коли ми по-особливому будемо дивитися на наших ближніх, роблячи їм подарунки, вміймо у кожному з них відчитати справжню ікону Божу, адже ми створені на Його образ і подобу, – повчав о. Іван.

Цікаво, що в часі Служби Божої хлопчики самі прислуговували при вівтарі зі свічками.

Після спільної молитви присутні мали нагоду побачити сценку, в якій були тільки позитивні герої. А через деякий час до зали увійшов довгоочікуваний гість – святий Миколай. Святитель уважно вислухав вірші та пісні, які йому приготували дітки та обдарував усіх солодкими дарунками.

На завершення голова ГО «Об’єднані любов’ю» п. Марія Червак подякувала о. Юрію Новіцькому за активну допомогу в організації як сьогоднішнього свята, так за попередні зустрічі. Також п. Марія окремо подякувала о. Івану Стефураку за постійне служіння для цих дітей.

Опісля вона також повідомила, що на цьому зустрічі дітей із інклюзивної групи ГО «Об’єднані любов’ю» не завершуються, адже в планах тепер є організація та проведення зимових веселих канікул з Богом для дітей із особливими потребами.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...