Мед Атлант

В Україні виплачуватимуть компенсацію жертвам насильства: як можна буде отримати

Планується, що в 2021 році в Україні почне працювати Фонд відшкодування коштів особам, що пережили насильницькі злочини. Очікується, що в середньому щорічно такі виплати будуть отримувати від 10 тисяч до 20 тисяч потерпілих.

Про це розповів заступник міністра юстиції Олександр Банчук в інтерв’ю Цензор.НЕТ, пише “ТСН“.

За словами заступника міністра, жертва зможе отримати кошти на фізичну та психологічну реабілітацію одразу після нападу, якщо надасть відповідні висновки судмедексперта і довідку з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Якщо людина загинула, то звернутися по компенсацію зможе хтось із її родичів. За надходженнями такий фонд становитиме близько 200-300 млн грн на рік. Це мінімальні прорахунки, які робили наші фахівці спільно із представниками Консультативної місії Європейського Союзу”, – розповів він.

Разом з тим, про суму компенсації не повідомляється. Оскільки, як уточнив Банчука, цим питанням має займатися Кабмін:

“Ми лише прописуємо, куди людині потрібно звернутися і як правильно це зробити, а також терміни розгляду заяв і здійснення виплат”.

Відомо, що кошти Фонду будуть поповнюватися за рахунок штрафів у кримінальних та адміністративних справах. Або ж судового збору в кримінальному провадженні для осіб, визнаних винними. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...