Мед Атлант

Франківцям розповіли про зміни в е-декларуванні

Сьогодні, 16 грудня, на онлайн нараді у голови ОДА з керівниками структурних підрозділів розповіли про зміни до антикорупнційного законодавства щодо е-декларування.

Як зазначила Ольга Ханенко, завідувачка сектору з питань запобігання та виявлення корупції апарату ОДА, ще одна новація заповнення е-декларацій почне діяти з 01.01.2020. Під час їх заповнення декларанти вписуватимуть відомості про свій «демографічний» номер (УНЗР) та вказуватимуть відповідні номери членів сім’ї.

Довідко: УНЗР — це унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі. Він вже відомий власникам ID-карток та закордонних біометричних паспортів. Державна міграційна служба України повідомляє, що УНЗР написаний безпосередньо на паспорті у вигляді двох послідовностей з восьми та п’яти цифр, розділених дефісом. Цей номер є незмінним протягом всього життя людини. Якщо декларант ще не має ID-картки або закордонного біометричного паспорту, йому потрібно отримати витяг із Єдиного державного демографічного реєстру. Для цього він має звернутися до будь-якого територіального відділення Державної міграційної служби. Довідку людина має отримати безкоштовно протягом трьох днів.

Також Ольга Ханенко зазначила, що тим, хто заповнює декларації потрібно буде вказувати наявність криптовалюти. Крім того, потрібно буде вказувати не лише фактичну адресу, а й адресу місця роботи, куди можна буде надіслати декларацію. Держслужбовці мають заповнити декларації до 1 квітня 2020 року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...