Мед Атлант

З’явилося відео влучання ракети в літак МАУ

У мережі опублікували відеозапис, на якому нібито ракета збиває літак “Міжнародних авіаліній України” у повітрі над Тегераном.

Про це інформує “Українська правда” посилаючись на  видання The New York Times, що стверджує, що перевірило справжність запису.

Відео, перевірене The New York Times, схоже, показує, що іранська ракета влучила в літак над Парандом, неподалік від аеропорту Тегерана, району, де український авіалайнер припинив передачу свого сигналу перед катастрофою”.

За інформацією NYT, у нього є й інші відео. Аналіз всього відеоматеріалу показав наступне: коли ракета влучила в літак, стався невеликий вибух, проте все судно не вибухнуло, а продовжило політ протягом ще декількох хвилин. Потім палаючий авіалайнер повернув назад до аеропорту і вже на зворотному шляху вибухнув і впав.

Той факт, що на відео саме небо над районом Паранд, підтверджує команда розслідувачів Bellingcat. Вони ідентифікували будинки, які видно на записі, і з’ясували, що камера була направлена саме в те місце, де проходила траекторія польоту “Боїнга”.

Відео можна переглянути тут.

Як раніше повідомляло МІСТО, український літак, який розбився біля столиці Ірану Тегерана, зазнав ураження з боку зенітно-ракетної системи.

Авіакатастрофа сталася 8 січня. У ній загинуло 176 людей, з них 11 – українці.

В авіакатастрофі під Тегераном загинула 24-річна бортпровідниця з Франківська.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...