Мед Атлант

В Ірані заявили про арешт кількох причетних до збиття літака МАУ

В Ірані заявили про арешт деяких осіб через збиття українського літака над Тегераном.

Про це інформує Reuters з посиланням на представника судової влади Ірану Голамхоссейна Есмаїлі, пише УП.

 Судова влада Ірану заарештувала деяких людей за їх роль у катастрофі українського літака, який, за словами Тегерану, був випадково збитий іранською ракетою”, – йдеться у повідомленні.

Подробиць Есмаїлі не повідомив.

Нагадаємо, літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран – Київ авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” (МАУ) розбився в Ірані вранці 8 січня. У літаку було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі 176 осіб загинули.

Серед загиблих були громадяни 7 країн: з Ірану 82; з Канади 63; зі Швеції 10; з Афганістану 4; зі ФРН 3, із Великої Британії 3, з України 11 громадян (2 пасажири й 9 членів екіпажу). Пізніше Канада уточнила, що на борту перебувало 57 її громадян.

У суботу вранці Іран офіційно визнав, що помилково збив ракетою літак МАУ.

Президент Ірану Хасан Рухані виступив із заявою про те, що країна “глибоко шкодує про цю трагічну помилку”. Він також заявив, що дії військових, які призвели до загибелі українського лайнера, будуть розслідуватися. Корпус вартових ісламської революції (КВІР) взяв на себе відповідальність за збиття українського літака МАУ під Тегераном. За словами командувача аерокосмічними силами КВІР Аміра-Алі Хаджизаде, оборонна система Ірану помилково визначила український літак як крилату ракету.

В авіакатастрофі загинула франківка Марія Микитюк. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...