Мед Атлант

Астанова відпустили до лікаря та в університет, але не змінили запобіжний захід

Сьогодні, 17 січня, в Богородчанському районному суді провели чергове засідання у справі Ельдара Астанова.

Астанова, який підозрюється у вбивстві своєї дівчини, вже відпустили із СІЗО під домашній арешт, а тепер захисники хочуть замінити запобіжний захід із цілодобового арешту на нічний, пише “Галицький кореспондент”.

Про це захисники клопотають і в Богородчанах і в апеляційному суді Івано-Франківської області.

Сьогодні на засідання не з’явилися свідки, тому в суді мова йшла лише про зміну підозрюваному запобіжного заходу. Прокурор просив продовжити цілодобовий арешт без змін і, не зважаючи на позицію адвокатів, судді із цим погодилися – Астанову продовжили запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Також суд надав Ельдару письмовий дозвіл на відвідування лікаря та навчального закладу, бо підозрюваний планує відновитися на навчанні в ІФНМУ.

Нагадаємо, справа почалася з того, що 24-річна студентка з Болгарії тимчасово проживала в Івано-Франківську та навчалася на 4-му курсі стоматологічного факультету ІФНМУ. Вона 1 червня пішла з дому та не повернулася. Подруга дівчини розповіла, що востаннє Еля Зію бачили в хлопця. Напередодні, 31 травня, студентка хотіла розлучитися з своїм хлопцем. Опісля – зникла. У квартирі хлопця і дівчини правоохоронці провели обшук, але Еля Зію не знайшли. У поліцію друзі повідомили лише 5 червня, бо шукали самостійно. Від 5 червня тривають розшукові заходи правоохоронців. Майже тиждень правоохоронці шукали її всюди: опитували свідків знайомих і сусідів.

12 червня стало відомо, що поліцейські знайшли тіло дівчини на Рогатинщині. Серед головних підозрюваних – хлопець-іноземець Ельдар Астанов. Відтак, у той же день під міським відділком поліції зібралися друзі і знайомі підозрюваного. 

24 липня Астанова випустили з СІЗО під домашній арешт. 

Читайте також: Астанов залишиться під цілодобовим домашнім арештом.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...