Мед Атлант

Як діти з Португалії провели Різдво на Прикарпатті

Зустріти Різдво вдруге за зиму змогли маленькі гості з португальського міста Брага. Діти приїхали у рамках співпраці між містами-побратимами та 10 днів провели у Івано-Франківську.

За цей час вони мали змогу ознайомитися з українськими традиціями і навіть вивчити кілька українських слів. Святвечір діти провели у франківських сім’ях та разом з ними готувалися до вечері.

Дівчинка Валентіна розповіла, що вперше в своєму житті ліпила вареники. Вони їй дуже сподобалися, як і українська кухня загалом. Зізналася, що можливо, вона їй навіть смачніша ніж португальська. Крім того, сподобалося й саме місто. Каже, що люди в ньому хороші й завжди посміхаються.

Також діти відвідали й цікаві місця області: побували в Галичі, де змогли краще познайомитися з українською історією та в Музеї писанки в Коломиї, де ознайомилися з великодніми традиціями українців. Була й поїздка до Яремче – малеча була в захваті від того, що навколо сніг.

Крім того маленькі гості мали і зустріч з дітьми загиблих учасників АТО, які минулого року, у рамках співпраці, провели 10 сонячних днів у Португалії.

За горнятко чаю та цукерками дитяча делегація зустрілася і з міським головою Івано-Франківська Русланом Марцінківим та передали йому подарунок від мера Браги.

Це результат гарної співпраці з португальським містом Брагою. Раніше наші діти їздили туди влітку, а тепер ми приймаємо гостей. Крім того, маємо співпрацю і наших митців. Й хоч наші міста знаходяться за 3,5 тисячі кілометрів, завжди знаходимо спільну мову, – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Та передав дітьми запрошення для мера Браги, відвідати Івано-Франківськ на День міста у травні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...