Мед Атлант

Цьогоріч прикарпатці здаватимуть іспити на права вже з відеофіксацією

Іспити на право керування транспортним засобом є однією з найбільш популярних послуг у сервісних центрах МВС: наприклад, у 2019 році в Івано-Франківській області було вперше видано 21 126 водійських посвідчень.

Згідно З постановою Кабінету Міністрів України від 8 травня 1993 року № 340 «Про затвердження Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами» із доповненнями до пункту №17 згідно з Постановою КМУ № 320 від 03.04.2019, процедура складення практичного іспиту на право керування стала більш прозорою: екзамен почали фіксувати за допомогою технічних засобів контролю (застосування відеофіксації), що встановлюватимуться в екзаменаційному авто, інформує “Бліц-інфо”. 

Навчальні автомобілі оснащені камерами, які фіксують дії кандидата у водії на дорозі та ситуацію в салоні. Загалом застосовується 11 мобільних приладів, (Івано-Франківськ – 3, Калуш – 3, Коломия – 3, Снятин – 2).

Перед початком проведення практичного іспиту екзаменатор ТСЦ МВС повідомляє прізвище ім’я по батькові кандидата, на яку категорію проходитиме здача, також, які вправи виконуватимуться та модель, державний номерний знак автомобіля,  на якому буде проводитись іспит.

Нововведення допоможе уникнути можливих суперечностей під час складення іспиту та виявити здійснене правопорушення. У разі суперечностей кандидат у водії матиме можливість оскаржити результати іспиту.

Строк зберігання вивантаженої інформації з відеореєстратору становитиме 10 діб. Обов’язковою відеофіксація іспитів є з 2020 року, а відмова кандидата у водії від відеофіксації іспиту стане підставою для його недопуску до складення практичного іспиту.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...