Мед Атлант

У Франківську запропонували перейменувати вулиці, названі на честь комуністичних діячів

 Ярослав Коретчук, директор Івано-Франківського музею визвольної боротьби Степана Бандери, запропонував перейменувати дві вулиці. Назви вулиць присвячені комуністичним діячам.

Про це Ярослав Коретчук повідомив у фейсбуку.

Багатьом із нас здається, що наше місто позбулося символів комуністичного режиму у 1989-1992 рр. Однак в нашому місті залишилися назви вулиць присвячені комуністичним діячам високого рангу, а саме вулиці Максимовича та П. Крайківського. Подальше використання назв вулиць є наругою над пам’яттю мільйонів жертв комуністичного режиму та прямим порушенням Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”, – йдеться у дописі.

14 січня  Коретчук написав листа міському голові з проханням перейменувати вулиці іменами загиблих учасників російсько-української війни на Сході, які народилися у нашому місті.

Закликаю усіх депутатів Івано-Франківської міської ради виконати норми закону та проголосувати на сесії за перейменування незважаючи на партійну приналежність.

У коментарі під постом міський голова Марцінків підтримав ідею.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...