Мед Атлант

Екс-адвокат Януковича офіційно став заступником голови ДБР

Колишній адвокат Віктора Януковича Олександр Бабіков став заступником директора Державного бюро розслідувань.

Відповідна інформація з’явилась на сайті ДБР, пише “Громадське”.

Ще вдень 20 січня у розділі керівництво була інформація лише про тимчасову виконувачку обов’язків директора Бюро Ірину Венедіктову.

Однак у своєму відеозверненні вона повідомила, що комісія з відбору завершила роботу, кандидати на посади заступників пройшли перевірку, а накази про їх призначення підписано.

Імен вона не назвала, але ввечері на сайті з’явилися Олександр Бабіков, який став першим заступником директора ДБР, а також Олександр Соколов — заступник очільника відомства.

Інформація про можливе призначення Бабікова з’являлась раніше. Так громадська організація  «Родини Героїв Небесної сотні» виступила проти призначення Бабікова через конфлікт інтересів.

Водночас у своєму зверненні Венедіктова запевнила, що жодного конфлікту інтересів не буде, а критика призначення Бабікова є «маніпуляцією».

«Щодо маніпуляцій «заступник голови ДБР, адвокат Януковича буде розслідувати справи Майдану» — я неодноразово наголошувала і повторюю ще раз, щоб спільнота була впевнена в неупередженості: підрозділ по справах Майдану підпорядкований виключно директору ДБР, обов’язки якого на сьогодні виконую я. Вжито всіх передбачених законом заходів, спрямованих на недопущення конфлікту інтересів», — сказала вона.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...