Мед Атлант

Список Почесних громадян міста поповниться ще двома визначними постатями

Голові правління ПрАТ «Івано-Франківськцемент» Круцю Миколі Федоровичу та професору одного з університетів міста Климишину Івану Антоновичу присвоять звання “Почесний Громадянин міста Івано-Франківська”.

Звання Почесного Громадянина міста Івано-Франківська є найвищою міською відзнакою.

Присвоєння звання “Почесний Громадянин міста Івано-Франківська” здійснюється, як правило, напередодні Дня міста за поданням виконавчого комітету, міського голови, постійних депутатських комісій, депутатських фракцій (груп), трудових колективів підприємств, організацій (незалежно від форм власності), громадських об’єднань, партійних тапрофспілкових організацій, міських відділень наукових і творчих спілок, товариств, органів самоорганізації населення.

Присвоєння Звання є визнанням виняткових заслуг особи перед громадою міста в соціально-економічному, науково-освітньому розвитку, за активну участь у справі відродження та примноження надбань національної культури, у національно-визвольній боротьбі за незалежність України, миротворчу, доброчинну діяльність, наукові і спортивні досягнення, забезпечення обороноздатності держави, зміцнення її безпеки та суверенітету, мужність і відвагу при врятуванні людей, матеріальних цінностей, ліквідації наслідків стихійного лиха. Звання присвоюється в порядку, визначеному цим Положенням, особі незалежно від місця проживання, громадянства ( в тому числі посмертно). Звання присвоюється особі тільки один раз. Особам, відзначеним званням «Почесний Громадянин міста Івано-Франківська» вручаються: диплом, посвідчення, стрічка і нагрудний знак. Імена Почесних Громадян м. Івано-Франківська заносяться в Пам’ятну Книгу. Почесні Громадяни міста Івано-Франківська; в хронологічному порядку, яка ведеться відділом кадрів в одному екземплярі та зберігається в міській раді. Диплом, посвідчення, стрічка і нагрудний знак, присвоєні особам посмертно, передаються родині Почесного Громадянина або в музейну установу.

Почесний Громадянин міста Івано-Франківська має право:

– безкоштовного проїзду в міському пасажирському транспорті (крім таксі) при пред’явленні посвідчення встановленого зразка;

– першочергове безкоштовне обслуговування в амбулаторно-поліклінічних закладах, госпіталізація і лікування в стаціонарах, які належать до комунальної власності територіальної громади міста;

– першочергового прийому посадовими особами міста, депутатами міської ради;

– почесної участі в міських урочистих заходах і вечорах.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...