Мед Атлант

У світі зросла кількість загиблих, які інфіковані коронавірусом

 У світі виявлено понад 1370 осіб, інфікованих коронавірусом.

Вірус, крім Китаю, виявлено у Таїланді, В’єтнамі, Сінгапурі, Японії, Південній Кореї, Тайвані, Непалі, Малайзії, Франції, США та Австралії, повідомляє Уніан з посиланням на Reuters.

Органи охорони здоров’я докладають всіх зусиль для запобігання пандемії. Тим часом кількість загиблих від спалаху коронавірусу в Китаї збільшилась до 41.

За даними Державного комітету з питань охорони здоров’я КНР, кількість підтверджених випадків захворювання в країні становить 1287.

Ухань, місто з населенням у 11 млн осіб, де вперше було виявлено хворих, з четверга фактично закрито: майже всі рейси в аеропорту скасовані, на головних дорогах, що ведуть з міста, встановлено контрольно-пропускні пункти. Пізніше влада запровадила транспортні обмеження майже на всій території провінції Хубей, населення якої становить 59 млн осіб.

У Пекіні контролюють температуру тіла пасажирів у метро, на центральному залізничному вокзалі. Австралія в суботу оголосила про перший виявлений випадок коронавірусу – у китайського громадянина віком 50 років, який перебував в Ухані й прибув з Китаю в січні.

Американські центри з контролю та профілактики захворювань заявили, що у США лікарі спостерігають за 63 пацієнтами, щодо яких є підозри на захворювання.

Про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019 nCoV. Вірус передається від людини до людини.

Інкубаційний період коронавірусу триває від 2 до 12 діб. 24 січня міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька заявила, що в Україні виявлено три випадки підозри на захворювання на коронавірус, два з яких не підтвердилися.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...