Мед Атлант

Зеленський викликав керівництво МОЗ через загрозу поширення коронавірусу

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з керівництвом МОЗ через загрозу поширення коронавірусу, від якого у Китаї вже померло 56 людей.

Як повідомляє пресслужба президента, він закликав міністра Зоряну Скалецьку “посилити комунікацію”, бо “люди її не бачать”, пише “Суспільне“.

“У новинах нам повідомляють лише статистику – де й скільки випадків. Але не кажуть, що нам потрібно робити. Необхідно сформувати рекомендації першочергових дій, які необхідно робити людям навіть у разі буденного сезонного захворювання на ГРВІ”, – підкреслив глава держави.

Зеленський відзначив, що “слід нагадати про стандартні заходи для убезпечення від зимових хвороб, а також дати чіткі рекомендації уникати подорожей до певних країн”.

“Цей вірус вивчають фахівці ВООЗ. Тому щодня ми можемо отримувати інформацію про нові особливості реагування від ВООЗ, можуть бути нові рекомендації з лікування, виявлення тощо. Ми тримаємо руку на пульсі – інформуємо лікарів. Погоджуюся, що громадян також треба більше інформувати”, – заявила Скалецька.

В свою чергу Зеленський запропонував укомплектувати в аеропорту “Бориспіль” медичний штаб або тимчасову службу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...