Мед Атлант

Хабар у 10 тисяч доларів: у Франківську судили чиновників Держземагентства

Івано-Франківський міський суд виніс вирок трьом посадовцям Державного агентства земельних ресурсів України за корупційні правопорушення.

Пригода сталась у 2014 році.

Троє обинувачених – перший заступника начальника Головного управління Держземагентства в Івано-Франківській області, заступник начальника відділу Держземагентства в Івано-Франківській області та секретар Завальської сільської ради Снятинського району, вимагали хабар зп позитивне вирішення питання про отримання у власність земельної ділянки.

Так, у січні 2014 року киянин , через свого знайомого , познайомився із сільським головою Завальської сільської ради Снятинського району. Кримінальне провадження щодо якого закрито у зв`язку зі смертю останнього.

Киянин розповів сільському голові, що хоче отримати у власність земельну ділянку на території Завальської сільської ради для організації відпочинково-туристичного комплексу. Голова запевнив, що може посприяти йому у позитивному вирішенні питання про отримання у власність земельної ділянки.

Під час розмови у сільського голови виник злочинний умисел направлений на особисте збагачення. Він поставив чоловіку вимогу про необхідність передачі йому грошових коштів у сумі 10 тисяч доларів США за сприяння у позитивному вирішенні питання про надання у власність земельної ділянки. Киянин погодився.

Однак сільський голова не врахував, що земельна ділянка не відноситься до компетенції Завальської сільської ради.

Він, з метою ретельної підготовки до отримання неправомірної вигоди, створив організовану групу, до якої залучив секретаря Завальської сільської ради та заступника начальника відділу Держземагентства у Снятинському районі. Потім до діяльності організованої групи останній залучив і першого заступника начальника Головного управління Держземагентства в Івано-Франківській області, – йдеться в матеріалах справи.

Так, в період квітня-серпня 2015 року, обвинувачені підготували документи необхідні для надання дозволу на виготовлення проекту землевідведення на земельну ділянку площею 0,85 га за межами с.Завалля Снятинського району.

Після одержання предмету неправомірної вигоди посадовці були затримані працівниками правоохоронних органів. Хабар, в сумі  78 135,7 гривень, вилучили.

Суд виніс вирок, де визнав винним всіх трьох посадовців.

Першого заступника начальника Головного управління Держземагентства в Івано-Франківській області, визнали винним у вчиненні злочину передбаченого ч.3 ст.28, ч.2 ст.369-2 КК України та призначилии покарання у вигляді штрафу, що становить 25500 гривень.

Заступник начальника відділу Держземагентства в Івано-Франківській області отримав штраф у розмірі 22100 гривень.

Секретар Завальської сільської ради Снятинського – штраф 17000 гривень.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...