Мед Атлант

Міст на Пасічній добудують за грантові кошти та кредит ЄБРР

Шведи готові надати Івано-Франківську технічну підтримку і супроводжувати технічний нагляд за будівництвом транспортної розв’язки і нового моста на Пасічній.

Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків, пише “Західний кур’єр”. 

За його словами, одним із найкращих варіантів залучення коштів на добудову нового моста у Пасічній є отримання пільгового кредиту ЄБРР і Шведського гранту.

Попередньо ми домовилися в телефонній розмові, що вони готові надати такий пільговий кредит. Більше того, шведи готові надати технічну підтримку і технічний нагляд своїх фахівців щодо будівництва розв’язки і моста. Ми ще будемо обговорювати ці питання, але попередньо вони дали згоду, – сказав мер.

Він також додав, що звертався щодо виділення фінансової допомоги Івано-Франківську на добудову моста до Президента та уряду, але, попри обіцянки, з держбюджету коштів на це наразі нема. І, на думку мера, це зроблено свідомо.

Ми бачимо, що коштів з державного бюджету не буде. Хоча сьогодні скрізь і в області, і в державі декларується, що пріоритетом для будівництва є мости і дороги. Але на франківський міст грошей нема. Ми бачимо, що це свідомо робиться, щоб призупинити, а потім на цьому заробляти політичні бали, – вважає міський голова.

Раніше повідомлялося, що 150 млн з держбюджету потрібно, щоб цьогоріч добудувати міст на Пасічну.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...