Мед Атлант

В Україні знизили ціну газу для населення на 25%

У січні 2020 року оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким НАК “Нафтогаз України” поставляє газ в рамках спеціальних зобов’язань (ПСО), становитиме 4,65 гривні за кубометр.

У повідомленні компанії йдеться, що нова ціна розрахована “Нафтогазом” згідно з постановою Кабінету Міністрів України №17 від 24 січня 2020 року. Таким чином, Україна виконує зобов’язання перед МВФ щодо поетапного переходу до ринку газу з вільним ціноутворенням і конкуренцією за побутового споживача між багатьма постачальниками газу.

Крім того, в “Нафтогазі” підкреслили, що таким чином скасовується попередня ціна, гарантована урядом.

Оптова ціна 4,65 гривні за 1 кубометр діятиме замість квартального гарантованої ціни, яку “Нафтогаз” запропонував всім захищеним споживачам на період з січня по квітень 2020 року, а також раніше затвердженої місячної ціни на січень (5,5 гривні за кубометр), – йдеться в повідомленні.

У компанії зазначили, що нова, понижена ціна газу буде автоматично застосовуватися для побутових споживачів, незалежно від того, яку ціну споживач вибрав – квартальну або щомісячну.

Побутовим споживачам не потрібно нікуди звертатися або оформляти будь-які документи.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...