Мед Атлант

Волонтерок, які поверталися з похорону бійця десятки, висадили з автобуса через російське кіно

Українська волонтерка Ярина Чорногуз поскаржилася, що водій автобуса Busfor під час поїздки з Луцька до Києва відмовився вимикати російський серіал, повідомляє Волинь.

Він погодився висадити Чорногуз і її подругу, також волонтерку, посеред дороги, «щоб далі дивитися в спокої російське кіно». Про це дівчина написала на своїй сторінці в Facebook 27 січня.

Вона додала, що автобусом поверталася до столиці з Луцька з похорону свого хлопця Миколи Сорочука, який був убитий на Донбасі. Микола Сорочук був бійцем 10 гірсько-штурмової бригади, яка базується у Коломиї.

«Коли я підійшла і чемно попросила вимкнути російський серіал, аргументуючи це тим, що я недавно повернулася із зони бойових дій, із лютого їду туди знову, і мені противно всю ніч слухати телепродукт окупантів, водій це зробити відмовився.Ми почали наполягати далі, Настя включила камеру на телефоні, після чого водій почав вибивати телефон у неї з рук», – написала волонтерка.

Водій зажадав, щоб дівчата запитали інших пасажирів автобуса, чи вимикати серіал. «На нас почала кидатися якась жінка, яка їхала назад з Італії і їй байдуже, якою мовою, і ми вбивці, їздимо на війну, вона нас туди не посилала. Решта автобусу просто промовчала», – розповіла Чорногуз.

Загиблий Микола Сорочук і Ярина Чорногуз

 Вона додала, що ще перед початком поїздки водій грубіянив пасажирам і зажадав, щоб вони чекали транспорт за пів години до часу відправлення. В результаті він запізнився, але відмовився вибачитися.

У своєму наступному пості Чорногуз розповіла, що автостопом дісталася до Рівного. Вона також повідомила, що водія після прибуття до Києва «чекає теплий прийом». І наголосила, що вони самі попросили їх висадити і це принциповий момент.

Опубліковано Яриною Чорногуз Понеділок, 27 січня 2020 р.

Ситуація миттєво набула розголосу й українці підтримали позицію дівчат-волонтерок. Деякі навіть зібралися влаштувати водію “розбірки”.

Ніч. Усі ці люди з нетерпінням чекають водія, який вигнав Ярину Чорногуз із автобуса за зауваження щодо перегляду російських серіалів. До речі, вона теж тут”, – написав у Facebook Сергій Мазур.

Пізніше він додав, що автобус, на який чекали люди, так і не приїхав.

“Водій, який вигнав Ярину Чорногуз і її подругу, чомусь по-чоловічому засцяв. Натомість фірма вибачилася. Зазнала фінансових і репутаційних збитків. Пасажирів довелося висаджувати бозна-де. Частина клієнтів так і не дочекалася свого автобуса, марно телефонувала перевізнику, бігала туди-сюди. Висновки зробили усі”, – написав Мазур.

Компанія-перевізник Winew відреагувала на скандал зі своїм водієм, котрий висадив із автобуса волонтерок через їхнє зауваження про трансляцію в салоні фільму російською мовою.

Там заявили, що й самі неприємно вражені поведінкою своїх працівників. Офіційна відповідь з’явилася на сторінці “Winew ВІНЕВ ВИНЕВ пасажирські перевезення” у Facebook.

 “Ми щойно дізналися про ситуацію, котра виникла в автобусі, і, м’яко кажучи, шоковані вчинком водіїв. По-перше, адміністрація видає на кожний автобус флешки з українськими стрічками, тому нам нині незрозуміло, як російськомовний фільм з’явився на екрані”, – йдеться в дописі.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...