Мед Атлант

У Франківську профспілки протестують проти нового закону “Про працю”. ФОТО

Сьогодні, 30 січня, профспілки області вийшла на протест під стіни “білого будинку”. Вони виступають проти нового закону “Про працю”.

 

 

Це загальноукраїнська акція профспілок. На неї зібратися медики, освітяни, нафтовики та газовики Франківщини.

Ми сьогодні вийшли проти нового трудового кодексу. В ньому обмежують права профспілок. Я би не сказав, що передній був радянський. В ньому профспілки захищають людей. Ми хочемо, щоб можновладці трохи подумали про людей. Такі умови, які створює новий кодекс, просто викидає людей закордон, – розповів Зеновій Грицей, голова профспілки Долинського газоперебного заводу.

 

Два десятиліття профспілки, влада напрацьовували зміни до Трудового кодексу. На жаль, сьогоднішній Уряд ігнорує всі міжнародні норми і норми Конституції, розробивши новий законопроєкт. Він значно обмежує права людини. Ми не заперечуємо, що трудове законодавство треба реформувати. Але це треба робити з відома широкого загалу, з обговоренням. Ми проводимо такі акції по всій країні. Та сподівамося, що цей законопроєкт відкличуть і сядуть за стіл переговорів. Наприклад, погіршують умови праці для молодих людей,- розповів Юрій Басюк, голова ради профспілок області.

За його словами, на акцію повинні зібратися 20 обласних організацій профспілок, це близько 2500 людей, найчисельніше  – ті, які працюють в бюджетній сфері.

Учасники кажуть, що на 30 хв. перекриють дорогу в центральній частині міста, ходитимуть по пішоходному переході.

Що передбачає новий проєкт закону “Про працю”, який подали до Верховної Ради наприкінці грудня 2019 року, читайте за посиланням.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...