Мед Атлант

Верховинцю, який під час п’янки забив сусіда молотком, дали 9 років тюрми

Нещодавно відбувся суд у справі верховинця, що забив товариша по чарці молотком.

Як йдеться у матеріалах справи, близько 19 год. чоловік прийшов до будинку обвинуваченого, де вони спільно стали розпивати спиртне.

Близько 23 год. 30 хв., між ними виник конфлікт через образи та ревнощі. Загиблий начебто образив дівчину підсудного. Останній схопив у руку молоток та наніс удари «товаришу» в голову, шию та плече. Від травм той помер на місці.

В судовому засіданні підсудний свою вину визнав. На засіданні він заявив, що 22 липня 2019 року, повернувшись у вечірній час до свого житлового будинку разом з подружкою, виявив у будинку вбитого, який проник усередину через вікно і там вклався спати. З цього приводу він обурився, але виганяти з хати не став, дозволив йому залишитись на ніч. Протягом наступного дня він перебував на гостині у односельчан, а близько 19 год. вернувся додому.

У вчиненому щиро розкаявся, вказав, що смерті потерпілого не бажав, а під час конфлікту діяв емоційно і необдумано. Також у висновках судово-медичної експертизи вказано, що чоловік наніс потерпілому аж 9 ударів, хоча нападник заявляв всього про три. Обвинувачений сам пояснив, що діяв емоційно, завдавав ударів механічно, точної їх кількості та послідовності пригадати не міг.

Чоловіка визнали винуватим у пред`явленому обвинуваченні, засудили та призначили покарання за ч.1 ст. 115 КК України у виді позбавлення волі строком на 9 років.

Строк відбуття покарання засудженому рахують з 00:10 24 липня 2019 року, з часу фактичного затримання, та зараховують у строк відбуття покарання термін попереднього ув`язнення.

Також з засудженого стягнуть на користь держави 5338,34 грн. документально підтверджених витрат на залучення експертів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...