Мед Атлант

На Прикарпатті рибпатрульні виявили браконьєрів

Контролюючи дотримання правил рибальства, франківські рибпатрульні провели рибоохоронний рейд по річках Дністер та Гнила Липа в межах Галицького району області.

Підставою для проведення заходу була інформація про браконьєрство, передана держінспекторам через телефонну «гарячу лінію» рибпатруля.

В результаті виявлено дві 75-метрові браконьєрські сітки, встановлені порушниками правил рибальства на р. Дністер. Складено відповідний акт вилучення заборонених знарядь лову.

На р. Гнила Липа під час проведення рейду порушень правил рибальства держінспектори не виявили.

Продовжуючи захід, на Бурштинському водосховищі рибпатрульні витягли з води 12 браконьєрських сіток загальною довжиною 840 метрів. Складено акт вилучення заборонених знарядь лову. Водні біоресурси, що були в заборонених знаряддях лову (15 карасів, 6 лящів та десяток раків, в т.ч. з ікрою), держінспекторами звільнені та відпущені у воду. Попереджено нанесення збитків в сумі близько 1,5 тис. грн. На жаль, в сітках заплутались та загинули кілька птахів.

Нагадуємо, що для оперативного реагування на випадки порушення правил рибальства в Івано-Франківському рибоохоронному патрулі працює цілодобова телефонна «гаряча лінія»: (097) 392-72-80.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...