Мед Атлант

Поліцейські кваліфікували дії затриманого через підпал будинку у Ворохті, як «замах на умисне вбивство»

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження і встановлюють всі обставини пожежі, яка трапилася у Ворохті, внаслідок якої постраждали двоє дітей та двоє дорослих.

Підозрюваного поліцейські затримали, а справу додатково кваліфікували як «замах на умисне вбивство», окрім «умисного знищення або пошкодження майна».

Справою займаються слідчі слідчого управління ГУНП в області, які додатково кваліфікували вчинений злочин як «замах на умисне вбивство» (ч. 2 ст. 15, п. 1,2,5 ч. 2 ст. 115 ККУ) під процесуальним керівництвом прокуратури. 4 лютого за цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 ККУ. Йдеться про умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, яке заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки. Чоловіку повідомлено про підозру як «за умисне знищення майна», так і за «замах на умисне вбивство». 6 лютого Івано-Франківський міський суд обрав мешканцю Ворохти міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без внесення застави. Досудове розслідування триває.

Крім того, додатково повідомляємо, що 3 лютого Івано-Франківський апеляційний суд виніс ухвалу, якою частково задовільнив апеляційні скарги прокурора та обвинуваченого. Відтак, визначена Яремчанським міським судом міра покарання у виді 4 місяці арешту за ст. 126-1 (домашнє насильство) КК України залишена без змін. Рішення апеляційного суду вступило у законну силу з моменту проголошення та направляється у Яремчанський міський суд. Останній протягом трьох діб скеровує його до виконання.

Нагадаємо, у Ворохті 3 лютого горів двоповерховий дерев’яний житловий будинок на шість квартир. У вогні отримали тілесні ушкодження у вигляді опіків на різних ділянках тіла шестимісячне немовля, трирічна дівчинка і їх 35-річна мама. Постраждав і 41-річний чоловік, який допомагав мамі з дітьми вибратися з помешкання. 4 лютого поліцейські встановили, що до виникнення пожежі причетний 28-річний мешканець Ворохти, який є колишнім співмешканцем 35-річної потерпілої. На нього вказала й сама потерпіла, адже у чоловіка з нею були неприязні відносини. Більше того, 9 січня 2020 року в ході конфлікту мешканець Ворохти спричинив тілесні ушкодження колишній співмешканці. 3 лютого слідчі спрямували це кримінальне провадження до суду. В ході опитування чоловік зізнався поліцейським, що підпалив будинок.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...