Мед Атлант

Франківські лікарі провели важливу операцію 90-річній жінці

На днях у Франківську в обласній клінічній лікарні провели ще одну невідкладну важливу операцію.

Вчора виписав одну з найприємніших пацієнток. Жартома називаю пацієнток “мої дівчатка)”. Ганна Дмитрівна – одна з “наймолодших” пацієнток – 1929 року народження!
6 днів тому її привезли в критичному стані, з пульсом 30 уд/хв, на фоні повної AV блокади, з нападами втрати свідомості, з усіма проявами серцевої недостатності та дисциркуляторної енцефалопатії і так далі, – дописує лікар Yuriy Kurylets.

У віці понад 90 років рішення проводити оперативне втручання було сміливим в першу чергу з боку пацієнтки.

Більшість пацієнтів з подібними проблемами ще не досягнувши такого віку вважають своє життя завершеним і категорично відмовляються від оперативного втручання. Наша пацієнтка, а також її родина сміливо обрали логічний крок – скористатися шансом на продовження життя та провести оперативне втручання для корекції ритму серця! Імплантувати кардіостимулятор у такому віці і при такій статурі – ювелірна робота! І вдалося з Божою ласкою зробити все якнайкраще! – додає лікар.

Завдяки професіональності лікарів пацієнтка, котру 6 днів до операції привезла бригада швидкої медичної допомоги у крайнє важкому стані, вже може сама крокувати коридором у напрямку додому.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...