Мед Атлант

Засудили турка, який з ножем кликав прикарпатку заміж

Нещодавно у Городенці засудили чоловіка, громадянина Туреччини, який взяв у заручники жінку.

Як йдеться у матеріалах справи, обвинувачений взяв паспорт свого брата-близнюка та прибув  в  Україну.

12 липня 2018 року близько 22 год.  до колишньої співмешканки на Городенківщину.   Між ними   розпочалась   сварка, суперечка, на місце викликали поліцію. Наступного дня близько 2 год. ночі,   на подвір`ї  житлового господарства  обвинувачений приклав   до шиї жінки ніж, який взяв у літній кухні,  почав  кричати, що  вб`є її,   вимагав, аби працівники  поліції,  які прибули за  викликом, йшли геть.

Далі він  завів  потерпілу до приміщення літньої кухні, вони сварилися.  Через кілька хвилин пара вийшла з приміщення, чоловік тримав біля горла жінки кухонний ніж і через подвір`я потягнув  її до  житлового будинку.  Працівникам  поліції заборонив  заходити в будинок,   погрожуючи, що  поб’є потерпілу, вб`є її і дітей, якщо вона не одружиться з ним.  

Декілька  разів обвинувачений вимагав  телефон жінки, таблетки для потерпілої та воду, тому що тій  стало погано, також просив сигарет.

Коли телефон принесли (це зробив поліціянт, якого чоловік дозволив зайти в будинок), вимагав переглянути СМС-повідомлення, оскільки запідозрив співмешканку в зраді.

До жінки згодом викликали «швидку». Коли медики приїхали і надавали допомогу потерпілій, працівники  спецпідрозділу «Корд»  обеззброїли й затримали чоловіка, а полонену звільнили.

У суді обвинувачений вину не визнав. Розповів, що з жінкою познайомився у мережі. Спочатку просто переписувались, потім спілкувались через відеозв`язок. Вперше зустрілись в Івано-Франківську. Після того перестали  спілкуватись. Через деякий час  вона разом з своєю подругою  зателефонували йому, та повідомила, що  вагітна. Вони разом  проживали 4 місяці в с. Вікно. А тоді, 13 липня, насильства не вчиняв.

Жінка в   судовому засіданні розказала, що проживає в  с. Вікно  Городенківського району з двома  малими дітьми. З обвинуваченим познайомилась навесні  в 2017 році через  соціальну мережу «Фейсбук». Тоді думала, що  він є  громадянином Німеччини. Протягом шести місяців переписувались. Спочатку відмовляла у зустрічі, але згодом погодилася.  На зустрічі чоловік справив, з її слів, «хороше враження  вихованої людини». Зі своїм чоловіком спільно не проживала. Також у суді жінка заявила: переконана, що обвинувачений хотів її вбити.

 Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання – чотири роки за гратами. 30 тисяч грн. стягнули за моральну шкоду та 15 600 за матеріальну.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...