Мед Атлант

Прокурори повідомили про підозру депутатці Федині

Прокурорами офісу Генерального прокурора за дорученням Генпрокурора у приміщенні ДБР  депутатці Софії Федині повідомили про підозру у погрозі вбивством Президенту України.

Слідством встановлено, що народний депутат, діючи за попередньою змовою групою осіб з громадянкою, 26 жовтня 2019 року, перебуваючи у одній з кав’ярень м. Львів, під час онлайн-трансляції спільного відеозвернення через соціальну мережу «Facebook» та відеохостинг «YouTube», висловила усні погрози вбивством щодо Президента України Зеленського у зв’язку з його державною діяльністю, – йдеться у повідомленні ДБР.

Раніше ДБР скерувало до Генеральної прокуратури проєкт повідомлення про підозру Звіробій та Федині.

Генеральна прокуратура (ГПУ) відкрила кримінальне провадження проти народного депутата із фракції “Європейська Солідарність” Софії Федини та волонтера Марусі Звіробій, які публічно обговорювали варіанти смерті президента Зеленського.

26 жовтня президент Зеленський приїхав у с.Золоте-4, де добровольці та ветерани виступають проти відведення українських військ.

Спілкування з добровольцями виявилось дуже емоційним. Під час розмови з одним з чоловіків Зеленський заявив: “Я прийшов тобі сказав, ви зброю відведіть. Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати. …  Я президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я ж не лох якийсь”.

Коментуючи висловлювання Зеленського народна депутатка “Євросолідарності” Софія Федина та волонтер Маруся Звіробій, наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися із Зеленським на передовій.

“Там ненароком може взірватися граната, а ще там обстріли бувають.. Було би найкрасивіше, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій чи голубій сорочечці припреться на передову”, – сказала зокрема Федина.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...