Мед Атлант

Прикарпатські лісівники планують висадити майже 3 мільйони сіянців

Весняна посадка молодого лісу не за горами. І до неї лісівники готуються завчасно, складаючи проєкти лісових культур.

Впродовж лютого всі проєкти лісових культур та площ, які залишаються під відтворення природним шляхом, розглядаються комісією Івано-Франківського ОУЛМГ на дотримання лісівничих вимог – способу відтворення ділянки, породного складу лісових культур, схем змішування порід тощо.

Щоб створити і захистити перед комісією такий проєкт, лісівники спершу оглядають кожну конкретну ділянку, що планується під посадку, роблять заміри, визначають тип грунту, його родючість, враховують можливий вплив породи-попередника на лісові насадження, що плануються до посадки.

Загалом, у 2020 році обсяг лісовідновних робіт складає 1,8 тис. га. Для проведення робіт з посадки культур, доповнень культур, створених у попередні роки, та закладки шкіл, планується висадити 2,6 млн шт стандартних сіянців основних лісоутворюючих порід (ялиці білої, модрини європейської, дуба звичайного, бука лісового, клена, липи та ін.). Для цього у держлісгоспах функціонує 160 лісових розсадників, де вирощено понад 5 млн сіянців, крім того, 3 млн шт. знаходиться на дорощуванні. Для потреб озеленення населених пунктів вирощено 130 тис. шт саджанців декоративних деревних та чагарникових порід, більше 100 видів та форм.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...