Мед Атлант

Калушани здобули 14 медалей на всеукраїнському турнірі з дзюдо. ВІДЕО

У залі ДЮСШ «Сокіл» з нагоди 31-ї річниці виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших країн відбувався 19-й Всеукраїнський турнір з дзюдо серед юнаків і дівчат, 2003-2005 років народження і молодших. Захід відбувся за підтримки міського голови Ігоря Матвійчука.

У змаганнях взяли участь 239 спортсменів. Зокрема, 178 юнаків та 61 дівчина зі Львова, Новояворівська, Золочева, Миколаєва, Нового Роздолу, Борислава Стрия, Сторожинця, Іршави, Хмельницького, Івано-Франківська, Косова, Надвірни, Коломиї, Тисмениці, Рогатина, Рожнятова, Долини, Яремча, Ямниці та Калуша, повідомив “Вікнам” тренер-викладач з дзюдо ДЮСШ «Сокіл», володар чорного паска, 2 ДАН Василь Клим.

Перед початком змагань учасників турніру привітали начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури і спорту Михайло Клим, заслужений тренер України Микола Пукіш, голова Калуського обєднання ветеранів Афганістану, депутат калуської міської ради Володимир Сорохтей та голова батьківського комітету відділення «Дзюдо» ДЮСШ «Сокіл» Мар’яна Косило, побажавши дзюдоїстам високих спортивних здобутків на калуському татамі.

Моменти сутичок — у відео “Вікон”:

Учасник бойових дій у Афганістані, парох Довгопотова отець Богдан Никорович згадав події свого часу, провів паралель з подіями сьогодення. Адже сотні «афганців» захищали Майдан від неправомірних дій міліції, «беркутівців» та провокаторів, а нині боронять від російської окупації незалежність України. Отець Богдан зазначив:

Молюся за Богом бережену нашу Україну та увесь український народ.

Музичні вітання спортсменам адресувала Богдана Чабан і Анастасія Павлюк, вихованки зразкової вокальної студії «Дует» .

Честь підняти державний прапор України удостоїлися капітани команд.

Юним дзюдоїстам Олександрові Косилу та Тетяні Витвицькій було доручено покласти вінок на Пагорбі Слави до пам’ятного знаку землякам, які загинули на війні у Афганістані.

Чемпіонами турніру з дзюдо стали калушани Тарас Федишин — у ваговій категорії до 55 кг та Андрій Ковальчук — до 50 кг.

Андрій Ковальчук здобув перемогу у ваговій категорії до 50 кг

Другі місця у своїх вагових категоріях посіли калушани Тетяна Витвицька, Андрій Гондзьо, Олесь Лопушинський та Микола Турченяк.

На третю сходинку п’єдесталу піднялися вихованці ДЮСШ «Сокіл» Мар’яна Коломиєць, Віра Дудяк, Олександр Косило, Микола Павлишин, Євгеній Делікат, Дмитро Іванців, Роман Кучер.

П’ятиразова чемпіонка Європи з дзюдо, майстер спорту України, суддя національної категорії Тетяна Гаврилова відзначила високий організаційний рівень 19-го Всеукраїнського турніру з дзюдо.

Усі переможці та призери змагань були нагороджені статуетками, медалями, дипломами та вимпелами відповідних ступенів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...