Мед Атлант

Масло безпечне: “Івано-Франківський міськмолокозавод” ліквідував порушення виробництва

Згідно експертного висновку Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби у продукції ТДВ “Івано-Франківський міськмолокозавод”,  що виготовлена в січні –лютому 2020 року, вмісту рослинних жирів не виявили, а продукція повністю відповідає зазначеним нормам, є безпечною та придатною для споживання.

 

Про це повідомили в Управлінні економічного та інтеграційного розвитку.

Під час перевірки було відібрано взірці продукції для дослідження на вміст рослинних жирів, зокрема 4-х видів масла солодковершкового з різним відсотком жирності, виготовленого у листопаді – грудні 2019 року та 3-х видів масла, виготовленого у січні – лютому 2020 року.

На основі аналогічного запиту Головного управління національної поліції в Івано-Франківській області було відібрано проби 2-х видів масла солодковершкового селянського, виробник ТДВ “Івано-Франківський міськмолокозавод”, дата виготовлення від 23.01.2020р. та 27.01.2020р., в Івано-Франківському міському перинатальному центрі (вул.Чорновола, 49) та в кафе “Фізіологія” (вул.Грушевського,7). За результатами лабораторних досліджень, які проводилися паралельно, Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби та ДП “Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації” у заявлених зразках рослинні жири відсутні.

Як стверджують в Управлінні економічного та інтеграційного розвитку, за даними перевірки взірців масла ТДВ “Івано-Франківський міськмолокозавод” в харчоблоках дошкільних та освітніх закладів Чернівців, згідно висновків Чернівецької регіональної державної лабораторії Держспоживслужби та ДП “Чернівецький науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації” зазначена продукція не містить рослинних жирів та відповідає технічним умовам за мікробіологічними показниками.

Як раніше інформувало МІСТО, у рамках проєкту “СТОП фальсифікат. Масло” факти невідповідності виробництва та / або обігу масла солодковершкового були встановлені у: ТОВ «Миколаївмолпром», ТОВ «Фірма Апрель», ТОВ «Титан» ТОВ «Таврія-В», ТДВ «Івано-Франківський місьмолзавод», ТМ «Наш Продукт», ДП «Старокостянстинівський молочний завод», ТОВ «Богодухівський молзавод», ТОВ «Інтер-мол».

Івано-франківський міськмолзавод наплодив найбільше фейку – 5 зразків. У кожній цеглинці рівно половина – замінники.

Читайте також: Оприлюднили результати експертизи масла з франківського молзаводу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...