Мед Атлант

Несподіванки Нацвідбору на «Євробачення-2020»: одноголосна перемога Go-A, скандал з TVORCHI, низькі ставки букмекерів після оголошення представника

Цієї суботи відбувся фінал Нацвідбору на “Євробачення-2020”. Представляти Україну в нідерландський Роттердам поїде гурт Go-A з піснею “Соловей”.

Нагадаємо, що минулого року після гучного скандалу переможниця Нацвідбору MARUV, яку звинуватили в тому, що дає концерти в Росії, відмовилася від участі.

Після цього UA:Суспільне мовлення звернулося до «Freedom Jazz» та «KAZKA», які посіли друге та третє місце відповідно, але вони відхилили їхні пропозиції. Від так представляти Україну у Тель-Авів не поїхав ніхто.

Цьогорічний Нацвідбір пройшов доволі спокійно. Обійшлося без суперечок між суддями та фанатами. Журі та глядачі були майже одностайними у своїх оцінках.

Хіба що Тіну Кароль звинуватили у підсуджуванні. Під час оголошення результатів голосування суддів у другому півфіналі, Притула звернув увагу, що найвищі бали Тіна поставила Khayat, Давиду Аксельроду та Еліні Іващенко, які раніше з нею співпрацювали в проєкті «Голос країни». Він натякнув, що її оцінки  дуже відрізняються від оцінок інших членів журі.  Тіна поставила їм найвищі бали, тоді як низькі віддала тим, кого інші судді оцінили високо.

Кароль ж зазначила, що  це не підсуджування своїм.

«Я відповідаю за те, наскільки стабільно, наскільки вокально, наскільки звучало. Що зробити, якщо ті люди, які колись були в моїх руках, виступили найкраще, стабільніше, ніж інші. Я не кажу, що їхні пісні кращі. Говорю проте, як вони сьогодні виступили”, – відповіла суддя.

Вже після фіналу Нацвідбору назрів скандал. Гурт TVORCHI заявив, що  під час виступу вокалісту Джеффрі Кенні не ввімкнули музику в вушний монітор. Він чув тільки себе.

Музичний продюсер конкурсу Руслан Квінта прокоментував скандальну ситуацію, вказавши, що звук у навушнику соліста, все ж таки, був.

За словами музичного продюсера, якщо у вокаліста немає фонограми в «інейрі», він із самого початку пісні не потрапить у ритм, тому звук у навушнику соліста точно був.

Все ж Україна обрала свого представника. Одностайно і за оцінками суддів, і за глядацьким голосуванням, переможцями стали гурт Go-A. Напевно, до участі у Нацвідборі, гурт не був відомий широкому загалу. Але історія Go_A  почалася у 2012 році. З того часу склад гурту неодноразово змінювався. Сьогодні до нього входять вокалістка Катерина Павленко, мультиінструменталіст Тарас Шевченко, сопілкар Ігор Діденчук та гітарист Іван Григоряк. В своїх композиціях український електрофолк-гурт поєднує український автентичний вокал, сучасні танцювальні біти, африканські барабани та потужний гітарний драйв у вибухову музичну суміш.

Те, що гурт Go_A, як мінімум, буде одним із лідерів, було чути з реакції залу після виступу конкурсантів. Серед усіх, хто виходив на сцену, їм аплодували найбільше.

Згодом солістка Катерина Павленко прокоментувала перемогу. Вона зазначила, що поїхала б у кожне місто і село, щоб подякувати всім, хто їх  підтримував. Співачка зізналася, що тепер у гурту буде більше сил працювати, адже їх підтримують.

Проте не всі залишились задоволені таким розвитком подій. Так соліст гурту “Антитіла” Тарас Тополя поділився у мережі своєю думкою щодо переможця Нацвідбору. За його словами, це “абсолютно чужорідна естетика”.

«Те, що нам намагаються впарити як етно – воно, насправді, не наше, не рідне. Це гарно виконано. Це професійно. Це красиво. Але…», – зазначає артист.

Користувачі мережі, у свою чергу, не погодилися з Тополею, проте дехто підтримав співака.

Букмекери опустили Україну на 22 місце після перемоги групи Go-A в фіналі Нацвідбору. За ніч наша країна втратила ще два місця і перебувала на 22 позиції. Про це свідчили рейтинги букмекерів, які містяться на сайті eurovisionworld.com.

Проте станом на понеділок, 24 лютого, Україна піднялася до 18 сходинки.

То ж сподіваємося на гідний виступ наших конкурсантів у Роттердамі і хороший результат.

 

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...