Мед Атлант

Пронісся циклон: скільки населених пунктів Франківщини без електропостачання

У ніч на 24 лютого над Прикарпаттям пронісся активний циклон, який призвів до масштабних вимкнень електропостачання.

Станом на 12:00 на Прикарпатті знеструмлено 10 повітряних ліній електропередач 10 кВ частково та 25 – повністю. Без енергопостачання повністю залишається 41 населений пункт та 44 – частково, повідомляють у “Прикарпаттяобленерго”.

Найбільше від негоди постраждали Тисминецький район, Галицький, Рогатинський, Тлумацький, Городенківський, Снятинський, Долинщина та Рожнятинщина. Загалом, вимкнення спричинені шквалистим вітром зафіксовано у 12 районах області.

До ліквідації наслідків негоди залучено 68 бригад, а це більше 200 людей, які в посиленому режимі займаються погашенням аварійних вимкнень. На місцях працюють близько 70 одиниць техніки. У разі покращення погодних умов енергетики планують ліквідувати усі знеструмлення вже до завершення поточної доби, – йдеться у повідомленні енергетиків. 

Наразі синоптики попереджають про два активні циклони, які сунуть на Україну та істотно погіршують погодні умови. Окрім того, ситуацію ускладнюють сильні опади у вигляді дощу та снігу, що можуть призвести до подальших обривів ліній електропередач та аварійних вимкнень.

Читайте також: Перед рейсовим автобусом на Франківщині впало дерево – є травмований.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...