Мед Атлант

Особи, які розповсюджували на Прикарпатті фальсифікований алкоголь, можуть сісти за ґрати на 7 років

Як раніше інформувало МІСТО, на Франківщині правоохоронці вилучили фальсифікат алкоголю на суму понад 400 тисяч.

Прокуратура Івано-Франківської області направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно п’яти осіб, які обвинувачуються у вчиненні злочинів, пов’язаних із незаконним обігом алкогольної продукції (ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 204, ч. 1 ст. 199 КК України).

Досудове розслідування встановило, що вказані особи, діючи в складі організованої групи, впродовж 2018-2019 років у спеціально пристосованому приміщенні в одному з міст області незаконно виготовляли алкогольні напої, зберігали та збували їх, використовуючи при цьому підроблені марки акцизного податку.

Фото ілюстративне

Під час проведення слідчих дій правоохоронці припинили діяльність підпільного цеху та вилучили понад 20 тонн контрафактного алкоголю, а також обладнання, придатне для незаконного виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв.

За вчинене зловмисникам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до семи років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...