Мед Атлант

У 2019 році підприємства Прикарпаття стали більше експортувати товарів

Обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності області минулоріч склали 911,6 млн.дол. США, імпорту – 833,9 млн.дол. США. Порівняно з 2018 роком обсяги експорту збільшилися на 4,6%, імпорту – залишились на рівні попереднього року.

Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало 77,7 млн.дол. США, коефіцієнт покриття експортом імпорту – 1,09. Про це повідомляють у головному управлінні статистики в області.

Партнерами області у зовнішній торгівлі товарами були нерезиденти зі 114 країн світу.

Серед міст та районів області найбільша частка експорту товарів належала суб’єктам міста Калуша (47,6% загальнообласних обсягів) та обласного центру (30,2%).

Вагомими були обсяги експорту з Тисменицького, Рожнятівського, Долинського, Рогатинського районів та міста Коломиї. Питома вага решти міст обласного значення та районів області склала від 0,9% у м.Болехові та Надвірнянському районі до 0,1% у Богородчанському та Тлумацькому районах.

Найбільші обсяги надходжень з-за меж країни отримали суб’єкти господарювання міст Калуша (46,1% загальнообласних обсягів), Івано-Франківська (31,3%) та Тисменицького району (9,5%).

Частка загальнообласних обсягів імпорту до Рожнятівського району склала 1,8%, м.Коломиї – 1,6%, Галицького району – 1,3%, Долинського та Калуського районів – по 1,2%, Надвірнянського – 1,1%, Рогатинського – 1%.

Питома вага надходжень до решти міст обласного значення та районів становила 0,8–0,1%.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...