Мед Атлант

У міській клінічній лікарні з’явилося нове обладнання. ФОТО

Учора, 27 лютого, в КНП ЦМКЛ “Івано-Франківська центральна міська клінічна лікарня” на вул. Мазепи відбулась презентація нових мікроскопу та лазера.

Їх придбано в рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020, метою якої є поліпшення медичних послуг та збільшення якісного медичного обладнання, інформують на сторінці міського голови.

Медичні заклади продовжують активно готуватись до другого етапу медичної реформи. Новий мікроскоп – це дуже важливий пристрій для офтальмолога, адже йому потрібно чітко, у хорошому контрасті і значному збільшенні бачити елементи ока і інструменти, якими проводиться операція, адже рахунок іде на долі міліметра, – йдеться у повідомленні.

Наявність хірургічного, повністю автоматизованого мікроскопа та нового лазера дозволяють з більшою впевненістю, точністю і майстерністю виконувати операції на кришталику при катаракті, операції з приводу глаукоми, а в перспективі навіть операції на сітківці.

Читайте також: Сучасне обладнання та реконструкція: на Франківщині взялися за опорні лікарні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...