Мед Атлант

Несанкціоноване втручання в систему газопостачання – причина пожежі в Надвірній

Вчора ввечері в Надвірній на вулиці Я. Мудрого на території приватного помістя була велика пожежа: спочатку запалав сарай, далі полум’я перекинулося на будинок та пошкодив другий поверх.

Причина трагедії – несанкціоноване втручання в систему газопостачання, кажуть в “Івано-Франківськгазі”.

“На місце подій одразу прибули фахівці Надвірнянського відділення АТ «Івано-Франківськгаз». Під час обстеження приватного домогосподарства, вони виявили несанкціонований підземний сталевий газопровід від газопроводу-вводу житлового будинку до сараю. Власник дому каже, що боявся відповідальності і тому хотів самовільно ліквідувати врізку”, – йдеться  у повідомленні. 

Проте втручаючись у систему газопостачання, споживач порушив елементарні правила пожежної безпеки. Це й призвело до нещасного випадку, адже газ – це вибухонебезпечна горюча суміш.

Особлива небезпека втручання в систему газопостачання полягає в тому, що воно здійснювалось самовільно. Добре, що ніхто з людей не постраждав, – каже начальник Надвірнянського відділення «Івано-Франківськгазу» Ігор Лундяк.

Тому газовики вкотре наголошують, втручатись у систему газопостачання, окрім спеціалізованої організації, не має права ніхто.

Що стосується горе-споживача, то окрім втрати майна, чоловікові доведеться відшкодувати завдані збитки «Івано-Франківськгазу».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...