Мед Атлант

Мешканці вулиці Кобилянської вимагають її ремонту й готові перекривати дорогу

Іванофранківці, які живуть на вулиці Ольги Кобилянської, вимагають її ремонту. Якщо влада не почує – обіцяють перекрити дорогу. Ситуація погіршилася через будівництво трьох багатоповерхівок: транспорт з будівельними матеріалами розбиває залишки асфальту.

Орест Мартинюк живе на вулиці Кобилянській 12 років. Щороку ремонтує ходову та амортизатори свого авто. Розповідає, що мешканці неодноразово телефонували міському голові, який обіцяв вирішити проблему: “Частина цієї дороги (знизу ще австрійський зроблений колектор) такий, що вода зливається з цілого міста. Він на глибині 10 метрів тут. Всі фури, які їдуть на АРС та на будівництво нових будинків, стрясають будинки (аж тріщини йдуть). Ці ями стрясають колектор – як він обвалиться, залиє тут половину Франківська”, пише “Суспільне”.

Наталія Возняк живе на вулиці Подільській. Розповідає, що щодня ходить нею в центр міста. За її словами, в дощову погоду тут можна пройти лише в гумових чоботах: “Зважаючи, що 2019-20 рік погода постійно практично дощова, в нас дороги немає, калюжі до колін. Діти ходять пішки до шкіл, в садочки, мами з візками гуляють, літні люди пішки ходять. Це нереально жити в таких умовах. Ми неодноразово звертались до міського голови з письмовими зверненнями, до Смушака (директор департаменту ЖКГ), до Бурка (директор КП). Ми просто вже зневірені, бо нас постійно відфутболюють, пишуть постійно якісь заспокійливі листи”.

Депутат Івано-Франківської міської ради від цього округу Іван Гарасимко каже, що неодноразово піднімав питання щодо ремонту вулиці Ольги Кобилянської на сесії міської ради. Також подавав депутатський запит.

“Я подав ще у 2018-му році депутатський запит про капітальний ремонт вулиці Кобилянської. На жаль, віз і далі там. Нічого не отримав – лише стандартні відписки”, – каже Іван Гарасимко.

За словами Олексія Замкового, який проживає на сусідній вулиці Богунській, шостого березня жителі Кобилянської та прилеглих вуличок йдуть на прийом до міського голови. Якщо людей не почують і цього разу, каже Олексій Замковий, перекриватимуть дорогу: “Ми звертаємось до жителів міста та міської влади, щоб вони поставилися з розумінням до наших подальших дій. Якщо нас не почує міська влада, ми змушені будемо перекрити певну частину вулиць Івано-Франківська, можливо, й Василіянок. Для того, щоб змусити владу нас почути, щоб відбувся ремонт вулиці Кобилянської і прилеглої території”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...