Мед Атлант

LEGO: історія та види популярного конструктора

Як створювався легендарний бренд

Історія знаменитого конструктора починається в далекому 1932 році, коли датський столяр Оле Кірк Крістіансен відкрив свій бізнес та виробляв звичайні побутові речі. Оскільки компанія не приносила очікуваного прибутку, згодом він почав виробляти дерев’яні кубики для дітей. Нове підприємство, яке повністю змінило життя молодого бізнесмена, отримало назву LEGO, від датських слів «leg» і «godt», тобто «грати» та «добре».

У 1947 році виробництво розширилось, тому в асортименті з’явились пластмасові кубики з ідентичними випуклостями, які давали змогу їх з’єднати між собою. Хоча така іграшка вже була відомою у Великобританії, Оле змінив її дизайн, чим приємно здивував публіку. Хоча нові вироби не були такими цупкими, як дерев’яні, вони досить легко з’єднувались між собою. Це і був перший конструктор LEGO.

У 1958 році компанія перейшла до рук сина засновника Готфріда. Він вивів бізнес на міжнародний рівень, створивши цілу іграшкову систему. Саме тоді був запатентований новий дизайн цеглинок, який використовується до теперішнього часу. Його особливість в тому, що всі деталі можна з’єднувати між собою, не зважаючи на те, що вироби можуть належати колекціям, випущеним в різні роки.

Топ-10 популярних колекцій бренду

З моменту свого заснування компанія випустила велику кількість наборів з деталями, які можна з’єднувати між собою. Серед них є як хлопчачі та дівчачі набори, так і гендерно-нейтральні комплекти, котрі сподобаються і маленьким принцесам, і шумним розбишакам. Торгова марка має широкий віковий діапазон, тому підібрати конструктор досить легко, якщо орієнтуватись на рекомендації виробника.

До десятки найпопулярніших колекцій входять:

  • Ninjago — її особливість в ексклюзивних персонажах.
  • Minecraft — доповнюють відому комп’ютерну гру.
  • City — випущена у 2005 році та досі має попит, оскільки дає можливість відчути себе справжніми архітекторами та побудувати місто своєї мрії;
  • The Hobbit — з’явилась одночасно з виходом однойменного фільму.
  • Education — постійна колекція, яка випускається для освітніх установ. Потребує особливої техніки складання конструктора — Mindstorms.
  • Technic — розроблена для дітей від 10 років, тому що має на меті побудову досить складних конструкцій. За допомогою таких наборів можна збирати транспортні засоби з рухомими елементами.
  • Star Wars — має найбільшу кількість елементів, а саме 5195 деталей.
  • Friends — позиціонується як конструктор для дівчат.
  • DUPLO — колекція для розвитку малюків. Розмір деталей збільшено вдвоє.
  • Harry Potter — має велику кількість персонажів, які сподобаються фанатам книги чи фільму.

Всі ці набори представлені в інтернет-магазині Panama, тому їх можна знайти за посиланням https://panama.ua/categorys/76383/.

Як обрати конструктор для дитини

Конструктор — це улюблена іграшка багатьох дітей, але щоб вона принесла більше користі, важливо обрати правильний набір. По-перше, поцікавтесь інтересами дитини, адже асортимент LEGO досить широкий. Тут є іграшки, які доповнюють популярні дитячі мультфільми, або розроблені у певній тематиці.

Також важливо звернути увагу на вік, оскільки це впливає на складність набору. Малюкам до трьох років бажано обирати досить великі деталі яскравих кольорів. Вони мають легко з’єднуватись між собою та роз’єднуватись. З віком складність конструктору має збільшуватись, тому що малюку буде нецікаво. Хороша новина в тому, що маючи кілька наборів, дитина може змішувати деталі, або доповнювати набори додатковими елементами, розвиваючи свою фантазію.

Конструктори розвивають логічне мислення, дрібну моторику та математичні здібності. Є дослідження, що показують зв’язок між складанням конструктора в дитинстві та хорошою успішністю в школі з точних наук. Також ця гра формує уважність та вчить концентрувати увагу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...