Мед Атлант

Калуським священникам рекомендують обмежити масові заходи та дезинфікувати храми

Цього тижня у Калуші відбулась зустріч з керівниками релігійних організацій Калуської міської об’єднаної територіальної громади.

Обговорили можливості вживання заходів, необхідних для запобігання поширення вірусу COVID-19 (коронавірусу) у культових спорудах та приміщеннях, пристосованих під молитовні під час проведення релігійних служінь, інформують у Калуській міській раді.

Заступник міського голови Любов Максимович акцентувала увагу присутніх на рішенні комісії рекомендувати керівникам релігійних організацій обмежити масові заходи релігійного характеру.

Митрофорний протоієрей Православної Церкви України, настоятель Собору Всіх Святих Землі Української отець Григорій Мороз закликав керівників релігійних організацій інформувати прихожан старшого віку, які є найбільш вразливою категорією до ускладнень, спричинених вірусом COVID-19, на період карантину обмежити відвідування релігійних служінь, а також  звернувся до представників влади та Лабораторного центру з проханням допомогти в придбанні бактерицидних ламп для належної дезінфекції приміщень храмів.

Заступник міського голови та представники Лабораторного центру запропонували допомогу в проведенні дезинфекції приміщень культових споруд та приміщень, пристосованих під молитовні, допомогу в пошуку антибактеріоцидних засобів, інформативну співпрацю.

Керівники релігійних організацій Калуської міської об’єднаної територіальної громади підтримали протокольні рекомендації релігійним організаціям, прийняті на позачергових засіданнях міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, щодо регулярної дезинфекції приміщень релігійних організацій до та після релігійних служінь, інформування прихожан щодо дотримання профілактики інфікування і поширення вірусу COVID-19 (коронавірусу).

Керівники релігійних організацій виявили готовність до співпраці з органами державної влади та органами місцевого самоврядування з пошуку шляхів попередження та профілактики захворювання.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...