Мед Атлант

У Франківську каратимуть за порушення карантину

Сьогодні,17 березня, відбулася в режимі онлайн оперативна нарада в міського голови Руслана Марцінківа.

Міський голова зауважив, що в Україні тепер штрафуватимуть за порушення карантинних обмежень. Так, передбачається штраф 17 тис. до 34 тис. гривень, а для посадових осіб – від 34 тис. до 170 тис. гривень.

Йдеться також і про кримінальну відповідальність.

Такі норми діятимуть впродовж трьох місяців, зауважив мер.

Тому просимо правоохоронні органи слідкувати за порядком, – сказав міський голова.

Йдеться передусім про підприємців, які не зачинили заклади на карантин. Рішення про закриття закладів тут. До слова, продуктові , аптеки і заправки працюватимуть.

Мер також зауважив: мешканці пишуть про те, що басейн на Мазепи працює. Тому дав доручення з цим питання розібратися.

За словами начальника управління надзвичайних ситуацій Ігоря Влізла, працюватимуть мобільні групи правоохоронців. Вони будуть стежити, чи зачинені заклади відповідно до рішення міського голови. У випадку порушення – штрафи.

Зауважимо, в Україні встановлена також  відповідальність за порушення санітарних норм під час поширення коронавірусної інфекції.

Для осіб, які можуть бути інфіковані коронавірусом COVID-19, передбачена адміністративна відповідальність за самовільне залишення місця обсервації (карантину) та рішень органів місцевої влади. За це передбачено штраф від 1000 до 2000 неоподаткованих мінімумів, а для посадових осіб – від 2000 до 10000 неоподаткованих мінімумів, – повідомляє МОЗ.

А за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням буде підвищено кримінальну відповідальність. Крім того, передбачено встановлення адміністративної відповідальності за неоприлюднення інформації про проведені публічні закупівлі, за який 17 березня проголосувала Верховна Рада України.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...