Мед Атлант

На Франківщині оштрафували 30 порушників карантину

Поліцейські Прикарпаття у період карантинних заходів склали 30 адміністративних протоколів. Спільно з лікарями, рятувальниками, представниками місцевої влади і громадськістю вони продовжують працювати для того, щоб донести до людей, що правила карантину стосуються всіх без винятку.

На території Івано-Франківської області створені мобільні групи із поліцейських, медиків, працівників ДСНС, органів місцевої влади з профілактичною метою. Йдеться про рейди щодо виявлення фактів недотримання обмежень, які запроваджені розпорядженнями представників влади. Наразі в області на добу заступають 36-38 мобільних груп, ними уже проведено 712 перевірок та оглянуто 2049 підприємств та організацій, інформує пресслужба поліції області.

Станом на 25 березня виявлено 30 фактів порушень обмежень карантинних заходів. За ними складено адмінматеріали за ст. 44-3 КУпАП: 24 протоколи за порушення обмежень підприємствами, організаціями та установами, а 6 – на водіїв транспортних засобів, які перевозили понаднормову кількість пасажирів. Стаття тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ми наголошуємо, що наше завдання – не покарати, а припинити поширення коронавірусної інфекції. Тому звертаємося до громадян обмежити своє пересування, не виходити зайвий раз з домівки та суворо дотримуватися встановлених правил безпеки. Дотримуйтеся і дисципипліни, а також виконуйте особисті і загальні заходи безпеки, – кажуть у поліції.

Поліцейські Івано-Франківщини продовжують перевіряти, як виконується закон про заборону пасажирських перевезень та про проведення масових заходів за участі понад 10 осіб. Також поліцейські контролюють виконання вимог про припинення роботи торговельних та розважальних закладів, місць громадського харчування і закладів культури. У разі виявлення порушень вживатимуться заходи, спрямовані на притягнення винних до відповідальності.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...