Мед Атлант

У Калуші платіжка за воду зменшиться більш як наполовину

У березні-квітні калушанам не будуть нараховувати плату за централізоване водовідведення.

26 березня сесія Калуської міської ради розглянула і підтримала проєкт рішення, яким від плати за централізоване водовідведення у березні і квітні звільнили усіх споживачів комунального підприємства «Водотеплосервіс», інформують “Вікна”.

Як пояснив міський голова Ігор Матвійчук, у вівторок до міської ради звернувся ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» із пропозицією не нараховувати плату за очищення стоків за два місяці карантину при умові, що комунальне підприємство не буде нараховувати плату за централізоване водовідведення усім споживачам міста (населення, бюджетні установи, бізнес тощо).

За словами директора КП «Водотеплосервіс» Ігоря Яковини, 25 березня відбулися перемовини та було підписано протокол, за яким «КАРПАТНАФТОХІМ» не нарахує оплату за очищення стоків (а це близько 2,5 млн гривень за два місяці), а комунальне підприємство, відповідно, не буде нараховувати плату споживачам у березні і квітні.

Проте, для цього міська рада мала підтримати ще один проєкт рішення — збільшити фінансування програми фінансової підтримки комунального підприємства з міського бюджету більш ніж на 1,9 млн гривень — це компенсація прямих витрат підприємства, пов’язаних з наданням послуги водовідведення (робота аварійних бригад, підкачувальних станцій, витрати на транспортування тощо). Необхідну суму міська рада додала.

Таким чином, за березень і квітень платіжки калушан за воду суттєво зменшаться. Так, тариф за один кубометр холодного водопостачання і водовідведення становить 19,9 гривень. У ньому 11,37 гривень — це плата за водовідведення. Таким чином, у березні і квітні за 1 кубометр спожитої води калушани будуть сплачувати всього 8,53 гривні.  

Як зазначив депутат міської ради, директор комунального підприємства «Екосервіс» Ігор Свистун, міська рада має передбачити кошти і для підтримки інших комунальних підприємств. За його словами, на КП «Екосервіс» вже відчули, що люди перестають оплачувати комунальні послуги. Підприємства також перестають платити. Іго Свистун звернувся до депутатів:

«Не буде коштів ні на зарплату, ні на пальне. Доставка людей — за свій рахунок, засоби захисту — за свій рахунок. Треба передбачати кошти на підтримку комунальних підприємств».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...