Мед Атлант

Як зміняться штрафи за порушення ПДР у 2020 році

В Україні за минулий рік відбулося понад 160 тисяч дорожньо-транспортних пригод, унаслідок яких загинули 3,5 тисячі осіб і 32,7 тисячі – постраждали. Цьогоріч за порушення деяких правил дорожнього руху відповідальність посилиться.

Аналітичний портал “Слово і Діло” розібрався, як зміняться штрафи.

У Міністерстві внутрішніх справ запропонували підвищити штраф за керування транспортним засобом без прав – до 10,2 тисячі гривень (зараз 510 гривень). За залишення місця дорожньо-транспортної пригоди пропонують штрафувати на 3,4 тисячі гривень (зараз 255 гривень), а також позбавляти прав на пів року. За керування автомобілем у нетверезому стані передбачили від 10,2 до 40,2 тисячі гривень штрафу і позбавлення прав від одного до 10 років.

Крім того, запропоновано знизити поріг перевищення швидкості, з якого застосуються адміністративна відповідальність – з 20 до 10 км. Також пропонують не відносити керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння до кримінальних порушень. “Якщо наїзд на людину був скоєний водієм під впливом алкоголю або наркотичних речовин, тоді відповідальність буде ще більше”, – підкреслили у МВС.

За перевищення максимально дозволеної швидкості руху більш ніж на 50 км штраф становитиме 3,4 тисячі гривень (зараз 510 грн).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...