Мед Атлант

Калуська поліція має інформацію про близько 220 осіб, які повернулися з-за кордону

Поліція контролює самоізоляцію всіх українців, які повернулися із-за кордону після введення карантину через коронавірус в Україні.

Зокрема, тут отримують дані про всіх українців, які при перетині кордному підписали згоду на самоізоляцію.

Як повідомив «Вікнам» заступник начальника Калуської поліції Тарас Равлюк, станом на 30 березня на обліку в поліції є близько 220 осіб — мешканців Калуша і Калуського району, які повернулися з-за кордону і мають перебувати на самоізоляції. 60% із них приїхали з Польщі. Також какож краяни прибули з Чехії, Нідерландів та інших держав. Більшість є мешканцями сіл Калуського району.

За словами Тараса Равлюка, з такими людьми ведуть роботу для попередження порушення режиму самоізоляції. Зокрема, їх можуть провідати за місцем проживання, а також телефонують та роз’яснюють необхідність дотримуватися самоізоляції. У основному, ведеться не каральна, а інформаційна робота. Люди, які прибули з-за кордону, каже Тарас Равлюк, здебільшого з розумінням ставляться до ситуації та залишаються вдома.

На час карантину поліція працює в посиленому режимі. Як зазначив Тарас Равлюк, за добу в Калуському віділі поліції отримують 40-50 повідомлень про різні випадки і правопорушення — це приблизно стільки ж, як і до запровадження карантину.

Раніше йшлося, що на Прикарпатті згоду на самоізоляцію підписали 350 осіб.

За словами начальника ГУ Нацполіції Івано-Франківщини Володимира Голубоша, в поліції створили інформаційну підсистему під назвою “Короноавірус”, куди внесли інформацію про 560 медичних установ на території Івано-Франківської області, про 1246 осіб, які перебували за кордоном, а також про осіб, які мають діагноз COVID-19. Будь-який поліцейський має доступ до цієї інформації та може перевірити, чи люди дотримуються самоізоляції.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...