Мед Атлант

У померлої породіллі підтвердили коронавірус

Як раніше повідомляло МІСТО, вчора, 30 березня, в Івано-Франківську в пологовому будинку померла породілля. У жінки був коронавірус.

Жінка, яка померла, поступила до лікарні з плановою госпіталізацією з Болехова враховуючи її попередній діагноз – хронічна артеріальна гіпертензія, ожиріння четвертого ступеню, на той час 36-тий тиждень вагітності. 10 березня була госпіталізована в реанімаційне відділення через високий тиск 200/110. Жодних ознак коронавірусу в неї не було, температура була в межах норми, не була кашлю чи інших ознак захворювання. Лікувалася, як хвора з гестозом.

З 29 березня в неї почала підніматися температура та з’явилася задишка. Тоді було зібрано додатковий анамнез і жінка розповіла, що свого часу була за кордоном. Її одразу перевели в ізольоване приміщення. Всі лікарі були в захисних костюмах та мали відповідний захист. В цей час в неї почалися фізіологічні пологи. Після пологів стан жінки різко погіршився і її перевели на апарат штучної вентеляції легень, але вчора, 30 березня, вона померла.

Сьогодні, 31 березня, стали відомі аналізи жінки – у неї підтвердили коронавірус. Про уе повідомили по новинах на телеканалі Галичина.

Ще при житті жінки лікарям вдалося відібрати в неї зразки для аналізів. Сьогодні ввечері нам стали відомі результати – у жінки виявили коронавірус, – каже головний державний санітарний лікар області Руслан Савчук.

Проте Савчук каже, що причин для паніки немає. Пологовий повністю забезпечений всіма необхідними речами. Деякі відділення повністю на карантині.

31.03.2020-19:18

Опубліковано Галичина TV Вівторок, 31 березня 2020 р.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...